Forskellen på buffet og a la carte

The difference between buffet and a la carte

The difference between buffet and a la carteDer er rigtig mange restauranter i Danmark, og der er stor forskel på de mange restauranter. Der er forskel på maden, prisen, atmosfæren og servicen, og man kan derfor roligt sige, at der findes et rigtig bredt udvalg. Konceptet kan dog godt være meget ens på mange forskellige restauranter. På restauranter og caféer er der en tjener, der servicerer bordet. Tjeneren sørger for at tage i mod bestillinger, hente drikkevarer og mad til gæsterne og sørge for. at alting hele tiden er i orden.
Man kan dog også vælge at købe mad som take away på mange restauranter. I dette tilfælde bestiller man maden hjemmefra eller på stedet, og så tager man det fra restauranten og med hjem. Derved skal der ikke ydes nogen videre service over for gæsten.

Hvis man derimod spiser sin mad på restaurant, hvilket er det mest traditionelle, kan der stadig være flere måder at gøre det på. Man kan spise mad fra en buffet, og man kan også bestille a la carte, og nogle restauranter tilbyder endda begge dele, mens andre restauranter kun har den ene form for servering af mad.
Hvis man spiser buffet, kan man selv gå op og tage den mad, som man kunne tænke sig. Herved er der et stort udvalg af både kød, tilbehør og salat, og man kan sammensætte sin menu helt som man vil. Der er typisk noget for alle i en buffet. Derudover kan man også spise så meget, som man har lyst til for samme pris. Den klare fordel ved buffet er, at der er noget for enhver smag. Ulempen kan være, at maden ikke altid er lige så lækker, fordi der bliver lavet meget mad på en gang.
Hvis man derimod får a la carte, bestiller man en ret fra menukortet, og man får derved kun den ene portion for prisen. Fordelen er dog, at det er tilberedt som den ene portion, og så bliver maden nogen gange lidt bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *