Hvad er en restaurant?

What is a restaurant

What is a restaurantDe fleste ved nok godt, hvad en restaurant er. Det er et sted, hvor man kan gå ind og spise, men der kan faktisk godt være delte meninger om, hvad en restaurant er. I princippet kan en restaurant være alt lige fra et lille spisested til en fin restaurant med Michelinstjerner.
Definitionen på en restaurant er et sted, hvor en person kan gå ind og få noget mad, som man kan spise på stedet. Hvis det er et pizzaria, hvor man ikke kan sidde og spise sin mad, kan man derfor næppe kalde det for en restaurant. Dermed ikke sagt at et pizzaria ikke kan være en restaurant, for det kan det naturligvis godt, hvis man kan nyde sin mad på stedet. McDonald’s og Burger King betegnes faktisk også som restauranter, selvom mange nok vil sige, at det er det i hvert fald ikke, men hvis det ikke er tilfældet, hvad er det så?

Men der er rigtig stor forskel på restauranter. Nogle er dyre, og nogle er billige, og nogle skal man tage fint tøj på for at spise ved, mens andre kan være mere “hverdagsagtige”. Nogle restauranter har kun åbent til aften, mens andre også har til frokost. Der eksisterer ligeledes diverse caféer, der serverer meget forskelligt, og det kan være nogle hyggelige steder at være. Nogle caféer fungerer samtidig som natklubber, når natten begynder at falde på.
De fleste restauranter serverer en bestemt slags mad, hvilket for eksempel kan være et bøfhus, hvor man kan få bøffer og burgere. Det kan også være en italiensk restaurant, hvor man kan opleve lidt af Italien, selvom man bare er hjemme i Danmark. Det kan også være thaimad eller måske sushi. Samtidig kan der være forskel på, om man spiser buffet eller a la carte de forskellige steder, men rigtig mange steder serverer de lidt af det hele, så der er noget for alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *