Personalet i en restaurant

Staff at a restaurant

Staff at a restaurantDer skal meget forskelligt personale til for at få en restaurant til at løbe rundt. Der kan dog være forskel på personalet i forhold til, hvilken restaurant der er tale om. Hvis man taler om fast food restauranter, er der ikke deciderede kokke eller tjenere. Det er til gengæld et sted, hvor man ikke behøver en uddannelse eller erfaringer inden for området. På andre restauranter vil man finde uddannede kokke og uddannede tjenere. På baggrund af restaurantens status kan der også være tjenere, som ikke er uddannede, men som måske bare er ungarbejdere. Der findes også restauranter, som selv uddanner tjenere.

Kokken er ham eller hende, der laver al maden. Det er ikke en person, som man ser, når man går på restaurant, men kokken er naturligvis uhyre vigtig for en restaurant. Hvis maden ikke smager godt eller ser indbydende ud, vil man næppe få succes. Det er dog ofte tjenerne, der får både ris og ros, da det er dem, der har kontakten med kunderne. Tjenernes vigtigste opgave er at servicere gæsterne på bedste vis, og hele tiden sørge for, at de ikke mangler noget. Det er vigtigt, at tjeneren er venlig og imødekommende og altid tager tingene med et smil. Det kan være rigtig hårdt at være tjener, da man kan få mange sure miner over dårlig betjening eller dårlig mad. Her må tjenerne holde hovedet koldt, ligesom de skal gøre det, hvis der er travlt i restauranten, hvilket der sagtens kan være.
Tjenerne er til gengæld også dem, der får drikkepenge, hvis gæsterne er glade for henholdsvis mad og service. Her kan restauranter have forskellig politik i forhold til, om tjenerne beholder de drikkepenge, de selv får. Det kan nemlig også være en mulighed, at alle ansatte på restauranten deler alle drikkepenge, der kommer ind. Det kan virke mest fair, da kokkene derved også får del i dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *